Home
iqos heets bilgilendirme, inceleme ve satis sayfasi. iqos cesitleri ve kullanici yorumlari.

Elektronik sigaraya gecen Koah Hastalari Raporu - 1

Elektronik sigaralar (EC), heets sigara satış sigara içenlerin sigarayı bırakmalarına veya tütün tüketimini azaltmalarına yardımcı olabilecek nikotini buharlaştırmak için tasarlanmış pille çalışan cihazlardır. KOAH'lı sigara içenlerde AT kullanımının sağlık üzerindeki etkileri ve düzenli kullanımın subjektif ve objektif KOAH sonuçlarında iyileşme sağlayıp sağlamadığı konusunda veri eksikliği vardır.

Sigara içenlerde objektif ve sübjektif solunum sonuçlarındaki uzun vadeli değişiklikleri, elektronik sigara likiti yalnızca EC kullanımına katkıda bulunarak ya da dönüştürerek tütün tüketimini önemli ölçüde bırakan ya da azaltan bir KOAH tanısı ile araştırdık.

Yöntemler
KOAH'lı hastaların günlük EC kullanımlarını bildirenleri tespit etmek için 12- (F / yukarı1) ve 24 ayda (F / up2) en az iki takip ziyaretinde retrospektif bir tablo incelemesi yaptık. Düzenli sigara içen KOAH hastaları referans grubu olarak dahil edildi.

Sonuçlar
EC kullanıcılarında sigara tüketiminde belirgin bir azalma gözlendi. KOAH alevlenmelerinde anlamlı bir azalma COPD EC kullanıcı grubunda rapor iqos 3 lacivert edildi, iqos 2.4 ortalamaları (± SD) başlangıçtaki 2.iqos 3 (± 1) 'den 1.8 (± 1; p  = 0.002) ve 1.4 (± 0.9; p  <0.001)' e düştü. sırasıyla F / up1 ve F / up2'de. Konvansiyonel sigara da içen EC'lerdeki kullanıcılarda KOAH alevlenmelerinde önemli bir azalma gözlenmiştir (örneğin, 'ikili kullanıcılar'). KOAH semptomları ve fiziksel aktiviteleri gerçekleştirme yeteneği, her iki ziyarette de EC grubunda istatistiksel olarak düzeldi ve kontrol grubunda bir değişiklik olmadı.

Sonuçlar
Bu bulgular, EC'lerin kullanımının KOAH'lı sigara içenlerin sigara tüketimini azaltmalarına yardımcı olabileceğine ya da kalıcılığını koruyabileceğini, bunun da yıllık alevlenme oranının yanı sıra subjektif ve objektif KOAH sonuçlarında belirgin iyileşmelere yol açtığını göstermektedir.

Arka fon
Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) solunum yolu semptomlarına, akciğer fonksiyonunda ilerleyici düşüşe, solunum yetmezliğine, kor pulmonale ve ölüme neden olan solunum yollarının kalıcı inflamatuvar ve yeniden şekillenme tepkisi ile karakterize ilerleyici bir hastalıktır [ 1 - 7 ]. KOAH'ın 2030'da üçüncü önde gelen ölüm nedeni olduğu tahmin edilmektedir ( www.who.int/whosis/whostat/2008/en/ ). Beklendiği gibi, KOAH ve ileri evre hastalığın yıkıcı komplikasyonları sağlık sistemleri üzerinde önemli bir ekonomik yük getirmektedir; yalnızca ABD'de, doğrudan maliyetin 20,4 milyar dolar olduğu KOAH'ın doğrudan maliyetlerinin 29,5 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir [ 8 ]. İngiltere'de yapılan çalışmalar, hasta başına 819 £ 'luk yıllık doğrudan tedavi maliyetini tahmin etmiştir [9 ].

KOAH'ta hava yollarının belirgin enflamatuar tepkisi genellikle tütün içiciliği ile ilişkilidir [ 2 , 3 ] ve sigara içenlerin yaklaşık% 15-20'si bir KOAH tanısı geliştirir [ 4 ]. Ayrıca, KOAH sigara içicileri veya eski sigara içicileri, akciğer kanseri [ 5 ], kardiyovasküler hastalıklar [ 6 , 7 ] ve diyabet [ 10 ] için yüksek risk altındadır .

Sigarayı bırakma, KOAH prognozunu iyileştirdiği bilinen tek kanıta dayalı stratejidir [ 11 , 12 ]. Sigarayı bırakmak, solunum fonksiyonlarında yıllık düşüş oranını azaltır, öksürük ve balgamın solunum semptomlarını azaltır ve sağlık durumunu iyileştirir [ 13 - 15 ]. Ek olarak, sigarayı bırakmak, akciğer kanseri, kalp-damar hastalıkları ve diğer tütün kaynaklı hastalıklardan kaynaklanan ve sonuçta ölme riskini azaltır [ 16 ]. Bu nedenle, sigarayı en kısa sürede bırakmak için sigara içen KOAH hastalarının önerilmesi önemlidir.

Her ne kadar FDA onaylı sigara bırakma ilaçlarının (yani nikotin replasman tedavisi, iqos 2.4 buproprion ve vareneklin) danışmanlık ile birlikte kullanılmasına rağmen, sigara içen KOAH hastalarında yoksunluğu arttırdığı gösterilmiş olmasına rağmen, nüks oranı genel popülasyondaki sigara içenlere göre çok yüksektir [ 17 ]. . Başarısız sigarayı bırakma ve relapslar, KOAH'lı hastalarda [ 18 , 19 ], özellikle de daha yüksek paket-yıl öyküsü, daha yüksek nikotin bağımlılığı derecesi, bırakma inferior motivasyonu ve depresif belirtiler için artan risk nedeniyle , daha sık rapor edilmektedir [ 20]. Sigarayı bırakma çabalarına genellikle zayıf cevap veren bir popülasyonda iyileştirilmiş bırakma oranları istenecektir. Sonuç olarak, sigara bırakma müdahalelerinde yeni ve daha etkili yaklaşımlara duyulan ihtiyaç tartışılmaz.

Aspire Spryte Elektronik Sigara sigaralar (EC), tütünü yakmadan nikotini buharlaştırmak için tasarlanmış pille çalışan cihazlardır. EC’ler artık AB’de , e-buhar ürünlerinin ancak nikotin dozu ve alımı bildirildiğinde ve aerosolde toksikolojik risk değerlendirmesi yapıldığında piyasaya sürülmesini zorunlu kılan yeni Tütün Ürünleri Direktifi (TPD) [ 21 ] tarafından düzenlenmektedir. emisyonlar. EC'lerin pazarlanması şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaldır; FDA kısa bir süre önce bir tütün ürünü olarak EC'lerin düzenlemesi için kuralları belirlemiştir ( www.who.int/whosis/whostat/2008/en/ ).

Bu tüketici ürünleri, kullanımlarının davranışsal yönü ile sigara içimi ile birçok benzerliği paylaşmaktadır [ 22 ]. Kullanıcılar kim onların tüketimini azaltmak veya sigarayı bırakmak, tütün çekilme semptomlarını hafifletmek ve 'sigara' deneyim [yaşamaya devam, geleneksel sigaralara alternatif olarak onları uzun vadeli kullandığını rapor, ağırlıklı olarak sigara içen 23 ] ancak hafifletilebilir sağlık riskleri [ 24 , 25 ]. Klinik çalışmalardan elde edilen veriler [ 26 - 28 ] ve meta-analizler [ 29] EC’lerin sigara içenlerin sigarayı bırakmalarına veya tütün tüketimini azaltmalarına yardımcı olabileceğini ve kullanımlarının iyi tolere edildiğini göstermiştir. Literatürde KOAH'lı sigara içenlerde AT kullanımının sağlık üzerindeki etkileri konusunda veri eksikliği vardır. Özellikle, KOAH hastalarında EC'lerden solunan aerosol emisyonlarının rutin olarak değerlendirilmiş objektif ve subjektif solunum sonuçlarına etkisi bilinmemektedir. Burada, düzenli EC kullanımına geçerek tütün tüketimini önemli ölçüde bırakan veya azaltan bir KOAH tanısı ile sigara içenlerde solunum sonuçlarının 24 aylık bir takibini rapor ediyoruz.
Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE

Disneyland 1972 Love the old s